Waar moet je op letten als je een scootmobiel koopt?

scootmobiel kopen

Het aanschaffen van een scootmobiel is een investering in de komende jaren van jouw leven. Jouw mobiliteit is kostbaar en mag daarom misschien best wel een prijs hebben. Het is wel belangrijk om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden, voor- en nadelen van de verschillende modellen en daarom is het slim om je goed voor te bereiden voordat je scootmobiel gaat kopen. Dit artikel helpt jou met deze voorbereiding door jou te vertellen waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van een scootmobiel.

De service van de verkoper

Allereerst is het van belang dat je de scootmobiel koopt bij een betrouwbare verkoper. Deze verkoper moet jou helpen bij het uitkiezen van de voor jou geschikte scootmobiel. Ook kan een verkoper jou helpen bij de verzekeringen en andere bijkomende vereiste bij het kopen van een scootmobiel.

De mogelijke aanpassingen op de scootmobiel

Daarnaast hebben veel mensen die een scootmobiel willen kopen problemen met het uitzoeken van het geschikte model. Daarom bieden een aantal bedrijven aan om jouw scootmobiel op maat te maken. Zo kan jij jouw scootmobiel aanpassen op al jouw beperkingen en wensen. Zo kan jij voor een extra luxe stoel kiezen en zelf bepalen of jij met de hand of met de voet wil gassen en remmen. Op deze manier kan jij weer volledig mobiel worden en hoef je niet langer thuis te blijven zitten.

De functies van de scootmobiel

Bedenk ook wat jij allemaal wilt gaan doen met de scootmobiel. Op basis hiervan kan jij het geschikte model kiezen en de daarbij komende accessoires. Loop jij met een stok? Dan wil je wellicht een stokhouder. Als jij met slecht weer ook naar buiten zal moeten, dan is het handig om een overkapping te nemen. Ook kan je kiezen voor een alarm, een GPS-systeem en een telefoonhouder. Tot slot kan je kiezen voor een inklapbare scootmobiel als jij weleens met de auto of het openbaar vervoer reist.

De motor en accu van de scootmobiel

Daar sluit de keuze voor de motor en accu op aan. Als jij lange afstanden snel moet afleggen, dan kan jij bijvoorbeeld kiezen voor een benzinemotor, waarmee jij langer en sneller kan rijden. Echter, juist weer met elektromotor kan jij bij winkels naar binnen. Een ander voordeel van een elektrische scootmobiel is dat jij deze thuis kan opladen. Tegenwoordig kan jij ook al hele goede accu’s kopen, die zeer lang mee gaan. Ook wordt de elektromotor steeds sterker, zodat de elektrische scootmobiel steeds sneller kan rijden.

De prijs van de scootmobiel

Tot slot is het belangrijk om de verschillende prijzen te vergelijken. Een scootmobiel is te koop vanaf ongeveer €2000,-.

Twijfel je nog over je aankoop? Neem dan contact op met de klantenservice van het desbetreffende bedrijf en laat je persoonlijk adviseren.