Vijf leuke activiteiten op Gran Canaria

Leuke activiteiten Gran Canaria

Gran Canaria is een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Het eiland staat bekend om zijn mooie stranden, adembenemende natuur en levendige steden. Maar het eiland heeft veel meer te bieden dan dat. Ben jij nou benieuwd wat vijf leuke activiteiten zijn om te doen op Gran Canaria? Lees dan snel door!

De duinen van Maspalomas

Een enorm iconische bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen zijn de duinen van Maspolomas. Hier vind je een natuurlijke reservaat wat een uitzicht biedt over de uitgestrekte zandduinen die er liggen. Je kan hier heerlijk wandelen en van het prachtige uitzicht genieten. Na je wandeling kan je direct een verfrissende duik nemen in de Atlantische Oceaan, welke direct aan de duinen ligt.

Marktjes bezoeken

Naast het strand en de zee biedt Gran Canaria voor de liefhebbers ook veel lokale marktjes. Deze markten kun je vinden in Teror en San Mateo. Hier worden veel lokale producten zoals verse groenten, fruit, kaas en honing verkocht. Maar ook producten zoals kleding en souvenirs zijn volop te vinden op deze levendige markten. Een markt op Gran Canaria is zeker iets wat je gezien moet hebben!

Dagtrip naar Roque Nublo

Roque Nublo is een rotsformatie welke te vinden is in het hart van het eiland. Je kunt een scooter huren om tot aan de voet van de rotsformatie te komen. Vervolgens kan je bij aankomst een wandeling maken naar de top van de rots. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Gran Canaria. Je kan zelfs ook nabijgelegen eilanden zien vanaf dit punt. Om de rots heen liggen diverse wandelpaden. Dit maakt een dagtripje naar Roque Nublo ideaal en vol avontuur!

Proef de lokale keuken

De keuken van Gran Canaria is er eentje die je zeker niet mag missen! Deze keuken bevat invloeden van Spanje, Afrika en Latijns-Amerika. Probeer daarom eens een traditioneel gerecht, zoals papas arrugadas. Dit zijn kleine aardappelen geserveerd met zout en een pittige mojosaus. Maar ook kan je natuurlijk terecht voor verse vis en zeevruchten. Vergeet daarbij niet de lokale wijnen en rum te proberen. Dit geeft je een complete culinaire ervaring!

Festivals

Naast dat Gran Canaria mooie natuurgebieden heeft, heeft het ook een rijke geschiedenis. Deze worden dan ook veel gevierd met een tal aan festivals gedurende het hele jaar. Carnaval is het grootste evenement. Maar ook Fiesta del Pino in Teror is een feest wat erg belangrijk is. Dit feest is ter ere van de beschermheilige van het eiland. Door deze festivals krijg je de kans om een stukje lokale cultuur te kunnen ervaren, samen met de bewoners van het eiland!

Zoals je leest is er voldoende te doen op Gran Canaria! Wanneer ga jij?