Vergeet deze klusjes in en rondom jouw huis niet!

klusjes in en rondom huis

Om te zorgen dat jouw huis in optimale staat verkeert, zul je af en toe de handen uit de mouwen moet steken. Er is flink wat werk dat gedaan moet worden in en om het huis. Zo is de dakgoot schoonmaken een veel voorkomend klusje en moet het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning af en toe voorzien worden van een likje verf. Door het onderhoud goed bij te houden voorkom je overlast en schade. Met deze tips kun je nog lang genieten van jouw eigen huis.

Regel een expert voor groot onderhoud

In elke woning zijn bepaalde onderdelen die geregeld onderhoud vereisen, maar die te ingewikkeld zijn om zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld omdat ze te technisch zijn of zelfs gevaarlijk kunnen zijn, zoals het schoonmaken van je dakgoot. Als je ouder bent of slecht ter been is het niet verstandig om zelf het dak op te gaan. In dat geval is het beter om dit door een expert te laten doen. Op die manier ben je er zeker van dat de dakgoot niet verstopt raakt met bladeren en voor lekkage zorgt.

Controleer de buitenzijde van het huis

Controleer minstens eenmaal per jaar het verf- en metselwerk aan de buitenzijde van het huis. Met het verstrijken van de jaren kunnen er barsten en scheuren ontstaan. Maar geen zorgen – dit is gemakkelijk te verhelpen! Kleine plekjes en scheurtjes kun je makkelijk zelf dichten. Zie je echt een grote scheur aan de buitenzijde van jouw woning, haal er dan een expert bij.

Loop ook de aansluiting bij de ramen goed na. Door de wisselende weersomstandigheden en het geregeld openen van deuren en ramen kunnen hier kleine scheurtjes in ontstaan. Gaat deze aansluiting kapot, dan kan het hout eronder gaan rotten. Let er dus op dat kleine scheurtjes op tijd behandeld worden om grotere schade te voorkomen.

Klusjes voor binnen

Stel klusjes binnen in huis niet te lang uit. In de praktijk is het namelijk zo dat hoe langer je een klus uitstelt, hoe langer het duurt voor deze werkelijk wordt uitgevoerd. Begin er dus mee zodra er iets te doen is. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van lekkende kranen of het vervangen van de douchekop.

Ook is het een goed idee om jouw huis eenmaal per week grondig schoon te maken en op te ruimen. In een schoon huis kun je immers veel meer genieten van jouw woonplezier. Daarbij is het makkelijker bij te houden, wanneer je de troep nooit uit de hand laat lopen. Veel klusplezier!