3 alternatieven voor tuintegels

kokos in tuin

Veel tuinbezitters kiezen automatisch voor een stenen verharding in de tuin. Tuintegels lijken namelijk ‘makkelijk’ en onderhoudsvriendelijk. Vaak beseft men niet dat dergelijke verhardingen een belasting vormen voor het milieu. Met name tuintegels verhinderen dat regenwater snel de bodem in zakt. Het gevolg is plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering. Maar heb je geen zin in onderhoud? Dan zijn er ook andere oplossingen. Wij geven je drie voorbeelden

Kunstgras

Wel gras in je tuin maar geen zin in onderhoud of bruine plekken? Kies dan voor kunstgras! Kunstgras is een duurzame oplossing om het hele jaar door een mooie groen gazon in je tuin te hebben zonder dat je tijd kwijt bent aan onderhoud. Daarnaast is de kwaliteit van kunstgras de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, waardoor het tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden is. Een ander voordeel is dat je kunstgras ook kunt gebruiken op plekken waar je bijvoorbeeld je loungeset hebt staan. Niet alleen blijft kunstgras ook in de schaduw groen, maar ook als er veelvuldig over gelopen of op gestaan wordt, blijft het groen.

Grind

Een andere optie in plaats van tegels is het maken van paden of terrassen van grind. Door de losse structuu kan het regenwater makkelijker de grond in. Bovendien kun je het grind makkelijk in elke vorm neerleggen. Dus wil jij bijvoorbeeld ronde terrassen of een bocht in je pad? Dan is grind een perfecte oplossing!

Kokos

Je kunt echter ook kiezen voor een natuurlijke; decoratieve kokos bodembedekker. Kokos bodembedekker wordt gemaakt van de bast van kokosnoten, een restproduct van kokosplantages. De bodembedekker is zeer geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. De kokosbast voelt zachter aan dan andere bodembedekkers en is dus ook comfortabel als je er met blote voeten op loopt. Met een laagje kokos van ongeveer 5 cm is een natuurlijk tuinpaadje eenvoudig te realiseren. Het duurzame materiaal gaat jaren mee. Als de kokoslaag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er een klein laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!